Home made cream cheese/ hjemmelavet smørreost

Standard

image

image

image

200 g cashew
2 tbsp greek yoghurt
0,5 tsp salt

Soak the nuts in pleanty of water for 2 hours. Drain the nuts.
Blend nuts, yoghurt and salt in a food processor until creamy. Add e.g. Herbs (i used chives), sundried tomates or olives for a more unique taste.

Eat directly
Or store in room temperature over night, and then refridgerate.

Use as sandwich spread, as dip for Apple slices, on top of pieces of cucumber – be creative 🙂

Warning! It is so good that you might find yourself eating it directly out of the jar!!! 😉

image

image

dansk

200 g cashew nødder

2 spsk græsk yoghurt

0,5 tsk salt

smagstilsætning: fx purløg, soltørrede tomater, basilikum

  • udblød nødderne i rigeligt vand i 2 timer
  • hæld vandet fra
  • blend nødder, salt og yoghurt
  • sæt massen på glas.
  • spis enten direkte, eller lad glasset stå ved stuetemperatur et døgn hvorefter den skal på køl.

server som pålæg; istedet for smør eller maya; dip til æble- eller grøntsagsstykker; som en fancy forret på en skive agurk – kun fantasien sætter grænser

… og ja, den er så lækker at den kan spises ren:)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s